Startmotor

Startmotor revisie

Startmotor revisie is iets waar men meestal niet aan denkt. Als de motor moeilijk opstart wordt meestal de accu vervangen. Het probleem wordt meestal niet bij de dynamo of de startmotor gezocht. Van de startmotor verwacht men dat hij altijd goed functioneert. En dat doet hij meestal ook. Het is immers een zeer betrouwbaar onderdeel.

Tegelijk is het één van de zwaarst belaste onderdelen van de auto. Het anker draait in lagers, die regelmatig gesmeerd of vervangen moeten worden. De koolborstels en veertjes moeten heel wat uithoudingsvermogen hebben, en zijn zo nu en dan aan vervanging toe.

Het is het beste om alle onderdelen waarmee de auto opgestart wordt na te laten kijken als het starten een probleem wordt.

De startmotor is aan revisie toe

Nadat het startsysteem van de auto in zijn geheel uitgelezen is, kan blijken dat het aan de startmotor ligt. Dat hoeft echter niet te betekenen dat de startmotor helemaal kapot is. Het is dus niet altijd nodig de hele motor te vervangen, soms is alleen een component van de startmotor kapot of functioneert het gewoon niet goed omdat het schoongemaakt moet worden. Holland New Systems kan op auto-onderdelen zoals de startmotor revisie toepassen. Dat betekent dat alle componenten zorgvuldig gereinigd worden, en waar nodig gesmeerd. Als ze versleten zijn worden ze vervangen.

Startmotor inbouwen

Als blijkt dat revisie van de startmotor niet meer gaat helpen, zult u een nieuwe startmotor willen laten inbouwen. Ook dan kunt u goed bij Holland New Systems terecht. U kunt bij ons een startmotor laten inbouwen in personenwagens, bedrijfswagens, vrachtwagens, kortom in alle typen en alle merken auto’s. Wij beschikken over zowel 12v als 24v startmotoren.