Accu

Accu vervangen

Komt uw auto regelmatig moeizaam op gang? Start u hem weer op met een startkabel, maar is het de volgende dag weer hetzelfde liedje? Dan is het voor uw auto waarschijnlijk tijd om de accu te vervangen.

Accu’s hebben over het algemeen een levensduur van ongeveer zes jaar, maar dat is minder als u veel korte ritten maakt. Dus als uw auto steeds moeite heeft met opstarten, zonder dat het erg koud is buiten of dat de radio aan is blijven staan, kunt u beter even laten controleren of de accu nog wel in orde is.

Accu van uw auto vervangen

Controle van het startsysteem van uw accu kan uitwijzen of opstartproblemen het gevolg zijn van een accu die aan vervanging toe is, of een dynamo of startmotor die het niet doet. Als dan blijkt dat het om de accu gaat, kunt u een nieuwe kopen. U moet daarbij opletten dat u er één koopt die overeenkomt met de oude accu, want niet in iedere auto past hetzelfde model. Voor de meeste gangbare auto’s zijn andere accu’s in de handel dan voor nieuwe BMW’s of Audi’s.

Vervolgens kunt u de oude accu demonteren en de nieuwe accu aansluiten. Hoe dat moet kunt u opzoeken op internet, maar u kunt ook in een speciaalzaak om advies vragen.